Setkání tří senátorů ČSSD za obvod 40

Nedávno se naskytla zajímavá možnost setkání současného senátora Ing. Jaromíra Strnada se dvěma bývalými senátory ČSSD za volební obvod číslo 40 – docentem PhDr. Karlem Flossem a inženýrem Janem Fenclem.

Doc. PhDr. Karel Floss působil ve funkci senátora v době od 23. listopadu 1996 do 23. listopadu 1998. Vysokoškolský pedagog a filosof Karel Floss se stal senátorem poté, co ve druhém kole voleb porazil kandidáta za ODS Ivo Šance, když na svoji stranu získal přes 53 % hlasujících voličů. Zasedal ve Výboru petičním, pro lidská práva, vědu, vzdělávání a kulturu. V dalším volebním období svůj senátorský post neobhajoval a rozhodl se pro návrat k pedagogické činnosti.

Ing. Jan Fencl zastupoval senátorský volební obvod 40 v letech 1998 až 2004, když ve druhém kole voleb rozdílem větším než 10% porazil svého protikandidáta inženýra Miloslava Palána z ODS. Inženýr Jan Fencl na půdě Senátu působil jako místopředseda Výboru pro hospodářství, zemědělství a dopravu, předseda Stálé komise Senátu pro rozvoj venkova a náhradník Stálé delegace Parlamentu České republiky do ZEU – Prozatímního shromáždění pro evropskou bezpečnost a obranu. Ing. Fencl byl v letech 1998 – 2002 ministrem zemědělství ve vládě tehdejšího premiéra Miloše Zemana.


IMAG0956 IMAG0957