Starostou Čáslavi bude zřejmě dál senátor Strnad (ČSSD)

Off
Nezařazené

Čáslav – Starostou Čáslavi na Kutnohorsku bude zřejmě dál senátor Jaromír Strnad (ČSSD). Vítězní sociální demokraté se dohodli na pokračování dosavadní koalice s SNK ED. Nové vedení města by mělo být zvoleno 3. listopadu na ustavujícím jednání zastupitelstva, řekl dnes Strnad.

„Povolební jednání byla poměrně jednoduchá. Tady je už 16 let koalice ČSSD s nezávislými, která po těchto volbách ještě posílila, takže budeme pokračovat v tomto složení,“ uvedl starosta.
ČSSD získala v nových komunálních volbách 11 z celkového počtu 21 mandátů. O jedno křeslo si tak polepšila. SNK ED má tři zastupitele místo původního jednoho. „Koaliční smlouvu jsme nikdy neuzavírali. Na čem jsme se domluvili, to platilo,“ podotkl Strnad.
Místostarostou desetitisícového města by měl být podle Strnada dál Vlastislav Málek (ČSSD). V končící městské radě je i jeden zástupce ODS, přestože koalici uzavírali pouze sociální demokraté a SNK ED. To už je vzhledem k horšímu volebnímu výsledku občanských demokratů minulostí.
„Vždy to byla koalice ČSSD a nezávislých, ale chtěli jsme respektovat výsledky voleb, a tak jsme ODS dali možnost, aby měla zastoupení v radě,“ uvedl starosta. Nově občanští demokraté o toto zastoupení přijdou, protože budou mít nyní pouze jednoho zastupitele místo původních čtyř. Do zastupitelstva se ještě dostaly hnutí ANO se třemi mandáty, KSČM se dvěma zastupiteli a uskupení Šance pro rodinu, které obsadí jedno křeslo.

Strnad byl poprvé zvolen zastupitelem a radním v roce 2002, o rok později se stal místostarostou. V minulosti působil i v zastupitelstvu Středočeského kraje, kde předsedal výboru pro dopravu. V roce 2010 byl zvolen do Senátu a také starostou Čáslavi.


13220806_1050793611661809_8644042450904933783_n