Krchlebské věži přálo krásné počasí. Výkony byly neuvěřitelné

Krchleby u Čáslavi již tradičně – po devatenácté – hostily v sobotu 11. června hasičský závod ve výstupu do čtvrtého podlaží cvičné věže pomocí jednohákového žebříku. Jde o součást Krajské soutěže v požárním sportu. Pořadatelem se i v tomto roce stal HZS Středočeského kraje, územní odbor Kutná Hora, a to společně s Hasičským sportovním klubem Kutná Hora, SHD Krchleby a samozřejmě hostitelskou obcí.
Ještě než byla soutěž zahájena, obdrželi ocenění příslušníci Hasičského záchranného sboru z rukou ředitele kutnohorského územního odboru HZS plk Ing. Jiřího Pokorného medaile za věrnost II. a III. stupně.
Mezi diváky, které obdivuhodné výkony hasičů přilákaly ke cvičné věži, byli také pozvaní hosté. Ani letos mezi nimi nemohl chybět senátor Jaromír Strnad, který ve svém krátkém úvodním proslovu vyzdvihl důležitost práce hasičů a jejich obětavost pro záchranu ostatních. Dále byli příromni také starostové Kutné Hory Josef Viktora nebo Čáslavi Vlastislav Málek a další.
Letošní ročník Krchlebské věže se, jako i ty předchozí, opět vydařil na výbornou, atmosféru klání podtrhlo i krásné počasí. Z vítězství se nakonec mohl radovat Vladislav Filip z Kolína, kterému se podařilo soutěžní nástrahy překonat za 14:05 sekund. Stříbro patřilo Lukáši Honsovi z Vysočiny a třetí místo obsadil kutnohorský Martin Viktora.