Jaromír Strnad zasedl v porotě soutěže Houfek-box

Obdobně, jako již v minulém roce, i tentokrát měly děti za základních škol v Čáslavi a jejím okolí možnost zapojit se do zajímavé akce, nazvané Houfek-BOX, tentokrát s podtitulem Budoucnost v pohybu.

Akce byla opět koncipována tak, aby měla porota možnost nahlédnout jak do technických dovedností jednotlivých soutěžících týmů, tak i porovnat jejich pohotovost, schopnost improvizace či teoretické znalosti.

„Soutěže se zúčastnilo celkem 11 týmů ze ZŠ Čáslav, Potěhy, Vrdy, Žehušice a Golčův Jeníkov. V první části soutěže žáci prezentovali své projekty, odpovídali na zvídavé otázky hodnotící komise a ukazovali jim technická specifika výtvorů. Druhá část soutěže byla rychlostní – žáci měli za úkol co nejrychleji složit model ze 3D puzzle,“ uvádí pořádající škola, tedy Vyšší odborná škola, Střední průmyslová škola a obchodní akademie Čáslav, na svých webových stránkách.

V odborné komisi, která výkony jednotlivých soutěžních družstev posuzovala, zasedli zástupci firmy Houfek, a.s. Golčův Jeníkov, učitelé technických předmětů střední průmyslové školy a v neposlední řadě také starosta města Čáslavi a senátor, inženýr Jaromír Strnad.

Zatímco v minulém (tedy prvním) ročníku soutěže Houfek-BOX byl oceněn například přístroj pro usnadnění komunikace hluchoněmým či zrakově postiženým lidem i některé další, v tomto roce se s největším zájmem poroty setkala „roloběžka“ týmu ze žehušické základní školy, robotický pavouk, kterého do soutěže přihlásili žáci z Golčova Jeníkova a dále „Albert“, určený na sběr smetí z vesmíru, vytvořený dětmi z čáslavské ZŠ Sadová nebo invalidní vozík, s nímž slavili úspěch žáci další čáslavské základní školy, tentokrát ze Žižkova náměstí.          zak

Obzory Kutnohorska


DSC_0591